Adezivi mobilier

Adezivi si lipici pentru lemn si pentru productia de mobilier

Fie ca te incadrezi in categoria mici producatori de mobilier, esti tamplar sau repari si reconditionezi mobilier la domiciliu sigur stii ca nu ar trebui sa iti lipseasca niciodata adezivii. Lipirea canturilor si rezistenta acestora in timp reprezinta pentru clientul final un indicator de calitate important, asadar este necesar sa ai un adeziv sau un lipici (clei cum era numit pe vremuri) pentru lemn asa cum mai este denumit in zilele noastre calitativ.

Tocmai de aceea in magazinele MAM Bricolaj dar si online iti punem la dispozitie o gama vasta si variata de adezivi ideale pentru proiectele de bricolaj, astfel incat sa poti oferi o calitate exceptionala a lipirilor indiferent ca repari mobilier vechi sau incepi un proiect de la zero.
Ce tipuri de adezivi exista?
Exista numeroase tipuri de adezivi in ofertele magazinelor de bricolaj si de accesorii pentru mobila - de la adezivi pe baza de apa sau pe baza de solvent, cu lipire instantanee sau cu lipire lenta, adezivi cu elasticitate ridicata sau adezivi speciali care poti fi folositi la temperaturi scazute. Cum stii insa care este adezivul potrivit pentru proiectul tau? Iti spunem in cele ce urmeaza.

In proiectele de bricolaj se folosesc de regula o serie de adezivi, si anume:
Adezivi de tip aracet (poliacetat de vinil PVA) care de altfel sunt si cei mai folositi in proiectele de bricolaj. Sunt acei adezivi care se folosesc pentru lipirea lemnului, sunt pe baza de apa, se pot curata cu usurinta (tot cu apa) si nu sunt toxici.
Adezivi pe baza de cianacrilati care trebuie manevrati cu grija pentru ca au proprietati adezive extrem de bune si de rapide, timpul de reactie fiind foarte scurt. Sunt potriviti pentru lipirea pieselor mici de mobilier sau a accesoriilor (manere, butoni) si nu sunt solubili in apa.
Alte tipuri de adezivi potrivite pentru proiectarea de mobilier sau pentru reconditionarea acestuia sunt adezivii epoxidici, cei poliuretanici si cei termofuzibili. Fiecare dintre aceste tipuri de adezivi are specificatiile proprii pe care iti recomandam sa le citesti cu atentie inainte astfel incat sa te asiguri ca sunt potriviti pentru nevoile tale.