Blog

Share

Riflajele in amenajarile interioare: intimitate, eleganta si aspect modern

Riflajele in amenajarile interioare: intimitate, eleganta si aspect modern
 
Folosirea riflajelor in amenajarile interioare a devenit un trend tot mai intalnit in ultima perioada. Pana acum astfel de detalii decorative existau doar in casele celebritatilor, ale designerilor de interioare si in anumite hoteluri de lux.
Eleganta si naturaletea sistemului de sipci dispuse paralel ajuta la crearea unei atmosfere deosebite, fiind extrem de apreciate. Insa, dincolo de scopul estetic al acestora, riflajele au un rol important in definirea spatiilor interioare. Descopera in continuare modalitatile prin care te poti bucura de farmecul riflajelor in locuinta ta ori chiar la sediul afacerii tale.
Rolul estetic al riflajelor in amenajarile interioare
Functia estetica este principalul criteriu dupa care sunt alese riflajele din lemn, MDF ori PAL. Acestea pot fi integrate cu succes in mai multe stiluri de amenajare - de la cel rustic pana la cel modern. Sipcile sunt montate pe perete, pe un suport ori prinse intre tavan si podea, in functie de necesitatile fiecarui spatiu si de dorintele clientului.
Riflajele pot fi aplicate in orice incapere, insa este important sa nu se exagereze, ci sa se foloseasca in proportie de 25%, altfel pot incarca vizual, devenind obositoare. Le poti utiliza in living pentru decorarea peretelui din spatele televizorului, in coltul de lectura, in bucatarie, in zona unde luati masa ori in dormitor pentru a accentua peretele de la capataiul patului. Riflajele pe perete reprezinta un element de decor inedit, alungand instant monotonia din amenajare. Si posibilitatile nu se incheie aici fiindca intervine si rolul practic in amenajarile interioare.
Riflajele interioare - beneficiile practice
Desi riflajele interioare au fost apreciate la inceput mai mult pentru functia estetica, tot mai multi designeri evidentiaza si rolul practic. Spre exemplu, sunt folosite pentru a separa vizual doua zone din cadrul unui open space. Acestea reprezinta o alegere buna atunci cand se doreste delimitarea bucatariei de living ori impartirea sufrageriei astfel incat sa se poata obtina o zona de odihna, unde este amplasat patul, si alta de relaxare, cu  canapeaua si TV-ul. De asemenea, mai pot fi folosite pentru delimitarea spatiului de la intrare de restul spatiului, mai ales daca nu exista hol. La fel de bine pot fi utilizate si pentru a evidentia un spatiu de studiu ori de lucru in dormitor, in living ori chiar in balcon. Astfel creezi o bariera intre zona de relaxare, unde te poti detasa in voie, si cea unde lucrezi. Riflajele delimiteaza armonios cele doua zone, oferind o doza de intimitate, insa nu intrerup complet lumina si sunetul.
Riflajele pot fi verticale sau orizontale. Cele verticale ofera impresia ca tavanul este mai inalt, iar cele orizontale creeaza impresia unui spatiu mai lat, fiind un artifiu de decor la care se poate apela in spatiile mici.
Motive pentru care sa folosesti riflaje in amenajarile interioare
Aceste elemente decorative ofera personalitate, o atmosfera calda si intimitate incaperilor. Fie ca optezi pentru riflaje din lemn, MDF ori PAL (variantele mai ieftine), rezultatul va avea un farmec aparte.
Atunci cand nu stii cum sa adaugi o nota interesanta casei tale, este suficient sa decorezi o zona din casa cu riflaje. Asadar, se poate spune ca acestea reprezinta o muza in amenajarile interioare.
Problemele legate de intimitate si spatiu sunt alt motiv de baza pentru care poti sa apelezi la riflaje. Daca locuiesti intr-o garsoniera ori intr-un studio generos, atunci poti sa imparti spatiul intr-un mod echilibrat in mai multe zone - odihna si spatiu de lucru, bucatarie ori recreere. Ai o multime de posibilitati in care poti sa iti amenajezi casa astfel incat sa se plieze pe nevoile si pe preferintele tale.
Recomandari din magazinele MAM Bricolaj
La noi gasesti o gama diversificata de riflaje care asigura casei tale personalitate, eleganta si intimitate.




Riflaj din MDF nuc
Riflaj din MDF pin
Riflaj din PVC alb
Riflaj din PCV argintiu
Riflaj din PVC negru

 
Riflajele sunt cu siguranta un punct de atractie in orice incapere, indiferent pentru ce material ori model optezi.

Share

Cum alegi scaunele de bucatarie: reguli simple, dar de efect

Cum alegi scaunele de bucatarie: reguli simple, dar de efect
Scaunele de bucatarie se numara printre piesele esentiale in planul de amenajare pentru aceasta incapere. Uneori le alegem dupa aspectul estetic, alteori dupa confortul pe care il asigura ori dupa buget, insa este important sa le cumparam tinand cont de mai multe criterii, nu doar de unul singur.
Nu este o sarcina usoara sa gasesti scaunele potrivite pentru bucataria ta, avand in vedere diversitatea de modele din comert - cu spatar sau fara, tapitate ori netapitate, din plastic ori din piele, etc.
Citeste in continuare cum alegi scaunele de bucatarie ca un expert in amenajari interioare, cunoscand doar cateva reguli simple, dar de efect pentru locuinta ta. 
Scaunele de bucatarie trebuie sa fie compatibile cu masa
Una dintre cele mai simple reguli de alegere a scaunelor de bucatarie este gradul de compatibilitate cu masa la care vor fi asezate. Si cand spunem acest lucru, nu ne referim numai la design, ci si la functionalitate. Inaltimea scaunului trebuie sa se plieze pe cea a mesei. Spre exemplu, in cazul unei mase rotunde clasice, alege scaune cu spatar cu o dimensiune intre 60-66 de centimetri. In timp ce, pentru insula de bucatarie, folosita si ca spatiu de luat masa, scaunele pot avea o inaltime de pana la 90 de centimetri. Daca nu cumperi setul complet din magazin, unde specialistii au gandit deja toate aceste detalii, atunci trebuie sa te ghidezi dupa aceste sfaturi.
De asemenea, ia in calcul ca intre sezutul scaunului si tablia mesei trebuie sa fie un spatiu liber cuprins intre 20-30 cm, astfel incat sa existe libertate de miscare. La un scaun prea inalt, genunchii ti se vor lovi de tablia mesei, iar la unul prea scund te vei simti inconfortabil.
Materialul sezutului este un criteriu important pentru confort
Confortul pe care il asigura scaunele de bucatarie se afla printre principalele criterii de selectie. Asadar, nu ar trebui sa il clasezi in top in spatele aspectului estetic, fiindca vei regreta in scurt timp alegerea facuta, cu atat mai mult daca bugetul alocat a fost unul mare. Detaliile la care sa fii atent atunci cand cumperi scaunele de bucatarie sunt spatarul si materialul sezutului. Primul element este important pentru sustinerea confortabila a spatelui, iar al doilea pentru sustinerea formei corpului. De aceea este recomandat sa nu cumperi scaunele de bucatarie pana nu le testezi in magazinul de mobila, indiferent ca sunt scaune tapitate, scaune din plastic, scaune din lemn ori metal. La MAM Bricolaj ai ocazia sa vezi modelele de scaune si sa le verifici caracteristicle direct in magazinele fizice, unde vei primi consiliere gratuita din partea echipei noastre de profesionisti.
Scaunele de bucatarie trebuie sa se incadreze armonios in spatiu
Oricat de mult te-ar atrage ideea de a cumpara anumite modele de scaune, nu lua aceasta decizie pana nu verifici exact dimensiunile bucatariei. Atat masa, cat si scaunele trebuie sa se incadreze armonios in incapere, astfel incat sa nu deranjeze in restul timpului, dar sa existe si libertate de miscare atunci cand se sta acolo.
Dincolo de rolul practic al scaunelor, aceste obiecte de mobilier au si o functie estetica importanta. Prin urmare, trebuie sa te ghidezi si dupa stilul de amenajare din bucatarie atunci cand le cumperi. Intr-o bucatarie rustica, cele mai potrivite modele sunt scaunele din lemn, in timp ce in una contemporana nu vei da gres cu niste scaune tapitate cu piele. Intr-o bucatarie romantica se vor incadra de minune scaunele din lemn alb tapitate cu material textil in nuante pastelate.
Fie ca servesti masa, gatesti ori savurezi o cafea, bucataria este una dintre incaperile in care petrecem cel mai mult timp, iar acesta trebuie sa fie de calitate. Indiferent de model, de pret ori de dimensiuni, scaunele sunt obiecte indispensabile in orice casa. De acum iti va fi mult mai usor sa le alegi atunci cand mergi la cumparaturi.
Share

Curatenia de primavara: etape si produse pentru o casa impecabila

Curatenia de primavara: etape si produse pentru o casa impecabila
Curatenia de primavara reprezinta o traditie anuala pentru orice gospodina. Cu ajutorul trucurilor si produselor potrivite, aceasta activitate va deveni mai usoara si mai rapida, iar casa va arata impecabil chiar si in colturile ascunse. Citeste mai jos care sunt etapele si produsele de curatenie care te ajuta sa iti reimprospatezi si reorganizezi locuinta. Incepe curatenia de primavara cu un planPrima etapa a curateniei de primavara este elaborarea unui plan pe incaperi. Analizeaza-le pe fiecare in parte si observa ce trebuie sa faci si care sunt nevoile spatiilor - curatarea geamurilor, spalarea draperiilor, a perdelelor ori a jaluzelelor, stergerea mobilei, curatarea lustrelor si veiozelor, aspirarea covoarelor, spalarea podelelor, etc. Renunta la obiectele care nu mai sunt necesareDoneaza sau vinde obiectele inutile care iti ocupa casa. Daca nu le-ai folosit in ultimul an, inseamna ca nici nu iti vor fi de folos in viitor. De la haine si pantofi pana la obiecte de mobilier, debaraseaza-te de tot ceea nu mai ai nevoie. Odata ce ai eliberat casa, iti va fi mult mai usor sa faci ordine. Fa schimbul intre piesele de iarna si primavaraDupa ce se incalzeste vremea, nu mai ai nevoie de hainele groase de iarna, asa ca este momentul sa le duci la spalatorie sau sa le cureti acasa, dupa care sa le pui in spatele dulapurilor ori sa le depozitezi in saci. Refa stocul de produse de curatenieNu te apuca de curatenia de primavara pana nu te asiguri ca ai toate produsele necesare pentru curatenie la indemana. Alege-le in functie de spatiile si suprafetele care necesita igienizare - de la geamuri pana la podele si mobilier. In magazinele MAM Bricolaj gasesti atat solutie pentru curatare mobila din lemn, PAL sau MDF, solutie pentru mobila lucioasa, solutie de dezlipit etichete de pe mobila, dar si solutie de dezlipit folie. Vei mai avea nevoie de spray-uri pentru geamuri si oglinzi, solutii pentru covoare, piele si tapiterie, produse de curatenie pentru bucatarie si baie, dar si accesorii precum matura, mop, ligheane, perie, racleta, bureti, lavete, saci menajeri, manusi, faras si servetele. Inainte de a folosi o solutie pentru mobila lucioasa sau orice alt tip de solutie pentru curatare mobila, intai sterge praful. Foloseste lavete moi, neabrazive, pentru a nu zgaria suprafetele. Cateva recomandari: Degresant gel universal Sano ForteDetartrant baie SANO JetDetergent gresie si faianta Efekt FloralDetergent pardoseala Sano Floor Fresh Lavanda si LiliacSolutie curatare mobila si parchet Efekt Lavanda Descopera gama completa de produse de curatenie de pe MAM Bricolaj. Curatenia in casa se incepe de sus in josIncepe de la lustre si dulapurile suspendate catre piesele de mobilier joase si pardoseala, pentru a evita murdarirea dupa ce tocmai ai curatat. Asadar, nu aspira covorul si nici nu sterge pardoseala inainte sa indepartezi praful de pe piesele de mobilier, ci dupa aceasta etapa. Nu neglija peretii, ci sterge-i delicat cu o carpa uscata. Peretii dati cu vopsea lavabila se pot curata si cu o carpa umeda ori un burete umezit. Placile de faianta se curata cu un produs special conceput pentru aceasta zona a casei. Dupa ce ai terminat etapa de curatare a peretilor, poti sa stergi si podeaua. Activitatea va fi obositoare si iti va rapi din timpul liber, insa curatenia de primavara va schimba complet atmosfera din casa ta. Vei reusi apoi sa te relaxezi, sa iti reincarci bateriile si sa petreci momente frumoase alaturi de cei dragi.