Saltele si somiere pat

Somiera ortopedica, saltea cu spuma de memorie, saltea pentru pat cu arcuri sau sistem rabatabil pentru pat? Daca nu stii ce sa alegi cand vine vorba de saltele si somiere pentru pat, specialistii MAM Bricolaj iti stau la dispozitie cu cele mai bune sfaturi.

Pentru un somn odihnitor alegerea saltelei si a somierei potrivite sunt esentiale in momentul in care mobilezi dormitorul. Exista numeroare somiere pentru paturi si saltele de pat pe piata, insa ca sa le alegi pe cele potrivite pentru nevoile tale trebuie sa stii cateva aspecte importante:

1. Indiferent ca ai o somiera de 140 x 200, o somiera de pat de 160x200 sau o somiera de pat de 180x200, tine cont de faptul ca nu dimensiunea somierei si implicit a saltelei este cea mai importanta, ci fermitatea saltelei. Poti opta pentru saltele superortopedice cu arcuri, pentru saltele cu spuma, dar si pentru saltele cu cumplutura naturala - cu fibra de nuca de cocos de exemplu.
2. Alege somiera potrivita. Este la fel de importanta precum salteaua, iar in functie de ce sistem de prindere are somiera, ai nevoie de diverse accesorii pentru somiere. Somiera, pe langa faptul ca ajuta la o aerisire corecta a saltelei, contribuie la distribuirea greutatii corpului si are grija si de coloana ta vertebrala, mentinand-o intr-o pozitie naturala.
Totodata, daca salteaua o poti schimba la cativa ani sau in functie de nevoile tale sau ale celor dragi, somiera iti poate folosi o perioada mult mai indelungata, asadar este important sa alegi un produs calitativ.
3. Somierele au de regula lamele drepte sau curbate, in functie de acest aspect nivelul de sustinere al saltelei se modifica.

Tinand cont de sfaturile de mai sus poti lua cea mai buna decizie in momentul in care alegi salteaua si somiera pentru pat. Daca insa ai in continuare intrebari, te asteptam in magazinele MAM Bricolaj, pe langa sfaturi valoroase despre saltele si somiere de pat, specialistii nostri te pot ghida sa faci alegerea cea mai buna cand vine vorba de mobilier in general sau accesorii de mobila.