Scaune si mese

Atunci cand esti in cautare de masa de bucatarie ideal ar fi sa o achizitionezi cu scaune asortate, astfel incat sa nu faca nota discordanta cu restul mobilierul si cu accesoriile de bucatarie. Fie ca optezi pentru o masa cu scaune de bucatarie din aceeasi gama sau le achizitionezi separat, este important sa urmezi o serie de reguli. Ti le lasam in cele ce urmeaza astfel incat sa iei o decizie informata si sa stii la ce sa fii atent cand te uiti la o masa si la scaune de bucatarie:

- Cand alegi masa de bucatarie, cat si scaunele de bucatarie, tine cont de spatiul pe care il ai la dispozitie. Daca ai o bucatarie de dimensiuni restranse, poti opta pentru o masa de bucatarie extensibila si pentru scaune de bucatarie fara spatar care sa intre sub masa atunci cand nu le folosesti.
- O masa de bucatarie si scaune in aceeasi culoare cu mobila vor mentine aceeasi linie cand vine vorba de stilul de amenajare, asadar incearca sa mergi pe aceeasi paleta de culori.
- Atunci cand alegi scaunele de bucatarie, tine cont de inaltimea mesei de bucatarie astfel incat atunci cand stai la masa pentru ca sigur stii cat de neplacut este sa vrei sa stai picior peste picior si sa nu poti pentru ca scaunul este prea inalt. Sigur ca si sezutul, spatarul si spatiul ocupat de scaun este important, insa primul element la care trebuie sa fii atent este inaltimea scaunului in corelatie cu inaltimea mesei.
Cate scaune poti sa asezi la masa de bucatarie

Un factor de care multi clienti tin cont atunci cand achizitioneaza mese si scaune de bucatarie este numarul de scaune pe care le pot aseza la masa de bucatarie sau la masa din living in functie de diametrul sau dimensiunea laturilor acesteia.

Pentru o masa de bucatarie rotunda cu un diametru de aproximativ 100 cm vei avea nevoie de patru scaune de bucatarie, la fel si pentru o masa de bucatarie patrata cu laturi de circa 95 de cm, pe cand pentru o masa dreptunghiulara cu lungime de 150 de cm iti sunt de ajuns 6 scaune.