Blog

Share

Profilele de aluminiu - ce sunt si cand sunt recomandate?

Profilele de aluminiu - ce sunt si cand sunt recomandate?
Nu mai este o surpriza pentru nimeni ca detaliile chiar fac diferenta in orice incapere. Profilele de aluminiu sunt unele dintre elementele care asigura un finisaj de exceptie, fiind un aliat de nadejde atat la capitolul estetic, cat si la cel practic.
In magazinele MAM Bricolaj exista o diversitate de profile de aluminiu (forme, dimensiuni si nuante), astfel incat sa gasesti modelele care se pliaza cel mai bine pe proiectele tale de amenajare.
 
Citeste in continuare ce sunt profilele de aluminiu si in ce etape de amenajare sunt recomandate.
 
Profilele de aluminiu - ce sunt?
Profilele de aluminiu, asa cum sunt ele scoase la vanzare in magazinele de bricolaj, reprezinta rezultatul mai multor operatiuni (presare, indoire, stantare, frezare, etc). Acestea sunt obtinute prin prelucrarea aluminiului ori a aliajelor sale tinandu-se cont de sectorul de aplicare. Unul dintre domeniile in care sunt des utilizate in ultima perioada este cel al amenajarilor interioare, gratie numeroaselor avantaje pe care le ofera.
 
Care sunt avantajele profilelor de aluminiu?
Versatilitatea este unul dintre principalele motive pentru care profilele de aluminiu sunt tot mai apreciate si cautate in domeniul amenajarilor interioare.
Usurinta cu care poate fi prelucrat aluminiul i-a facut pe producatorii de profile sa puna tot mai mult accent pe el.
Rezistenta in timp a profilelor de aluminiu, atat la coroziune, cat si la alte probleme, este alt beneficiu extrem de apreciat atat de mesteri, cat si de catre clienti.
Greutatea mica si montarea usoara sunt alte avantaje pe care profilele din aluminiu le bifeaza cu succes.
Ultimul, dar nu cel din urma, avantaj al profilelor de aluminiu este aspectul estetic. Sunt subtile in amenajare, dar in acelasi timp ofera un final touch de exceptie.
 
Profilele de aluminiu - unde le poti folosi in amenajari?
Profilele de aluminiu pot fi folosite in diverse spatii ale locuintei, in functie de zona pentru care au fost create. Spre exemplu, pot fi utilizate la imbinarea parchetului cu gresia in zona usilor sau a pragurilor de trecere. Acestea pot fi drepte sau de nivel, concepute pentru diferenta de nivel dintre parchet si gresie. In acest caz au rol de protectie, dar si estetic fiindca acopera cu succes marginile taiate stramb ori rosturile dintre cele doua tipuri de finisaje.
 
Alt tip de profil din aluminiu este este cel de colt interior care se monteaza la imbinarea suprafetelor finisate cu faianta/gresie, fie la intalnirea intre pereti, fie la cea intre pardoseala si perete. La fel de util este si profilul colt exterior pentru faianta. Alte tipuri de profile din aluminiu care iti pot fi de ajutor sunt profilele de terminatie pentru gresie ori faianta.
 
Pentru un aspect estetic intre perete si mobila de bucatarie se folosesc, de asemenea, profile de aluminiu. Acestea se numesc profile inaltatoare pentru blatul de bucatarie. Pentru protectie la capetele blatului de bucatarie se poate utiliza un profil U cant aluminiu. Piesa are avantajul ca latura mica din spatele frontului nu deranjeaza la frezarea pentru balama. De asemenea se mai poate folosi ca terminatie la usile de dressing.
Tot pentru o amenajare moderna a bucatariei mai poti sa folosesti si profil pentru aplicat bana LED. Poate fi montat in zona unde doresti sa aduci un plus de lumina in spatiul de gatit. Este important de retinut ca se aplica pe partea inferioara a corpurilor suspendate.
De asemenea, sunt aplicate in zona treptelor pentru proprietatile antialunecare pe care le au. Faptul ca isi pastreaza forma in timp, chiar si sub presiune, este un adevarat beneficiu.
 
Profilele de aluminiu se dovedesc a fi camarazi de nadejde si la amenajarea dressingului. Spre exemplu, poti opta pentru o bara de haine din aluminiu pentru un plus de rezistenta. In faza de proiectare ar trebui luat in considerare si un profil de maner aluminiu pentru usile culisante ale dressingului. Pentru un profil de maner aluminiu Y cu perie 2.5m este necesar ca grosimea usii sa fie de 18mm, iar la montarea profilului nu este necesara frezarea.
 
Te asteptam in magazinele MAM Bricolaj din Bucuresti sau la rafturile virtuale pentru a-ti alege profilele de aluminiu necesare in planurile tale.
Share

Compartimentarea sertarelor din bucatarie: 4 accesorii care te ajuta sa pastrezi ordinea

Compartimentarea sertarelor din bucatarie: 4 accesorii care te ajuta sa pastrezi ordinea
Mobilierul de bucatarie nu este complet fara accesorii utile pentru compartimentarea sertarelor. Chiar daca nu se numara printre principalele elemente, asa cum sunt corpurile de baza si electrocasnicele, acestea chiar fac diferenta in orice spatiu. Avantajele pe care le ofera sunt nenumarate: optimizeaza spatiul, ordoneaza tacamurile, ofera un plus de confort si te ajuta sa castigi timp pretios. 
 
Fie ca ai dat startul unui proiect de amenajare a bucatariei, fie ca vrei sa o completezi pe cea veche, la MAM Bricolaj gasesti toate accesoriile de compartimentare a sertarelor de care ai nevoie. 
Daca nu stii exact de ce piese ai nevoie, inspira-te din urmatoarele propuneri de accesorii pentru compartimentare. 
 


Organizator sertar Emuca


In loc sa pierzi timpul cautand ustensilele de bucatarie ratacite prin sertare, mai bine faci o achizitie corecta. Acest model de organizator de sertar a fost conceput pentru a diferentia tacamurile unele de altele, fie prin dimensiune, fie prin forma ori tip. Vei putea sa gasesti piesele de care ai nevoie chiar si cu ochii inchisi.

 
 


Profil divizor sistem organizator sertar


Niciodata nu a fost mai simplu sa iti organizezi tacamurile! Acest sistem pentru organizarea sertarelor te ajuta sa creezi compartimente de diferite dimensiuni pe toata adancimea sertarului, in functie de nevoile tale si de dimensiunile interiorului corpului de mobilier. 
Produsul se taie cu ajutorul unui cutter, folosind un echer cu unghi drept si se monteaza cu ajutorul accesoriilor sale. Dupa montarea peretilor de lungime, peretii latimilor se pot introduce intre aceia, creand astfel un spatiu usor de modificat pentru orice fel de utilizare. Un beneficiu important este ca dimensiunile spatiului organizat se pot modifica in orice moment, lasandu-ti astfel libertate.

 
 


Suport pentru farfurii reglabil din plastic


O metoda practica pentru aranjarea farfuriilor in dulapuri si sertare este un suport reglabil pentru farfurii. Merita sa investesti intr-un astfel de model fiindca permite depozitarea sigura a farfuriilor in sertar, ajuta la organizare si poate fi reglat dupa nevoi. Este reglabil intre 195 si 340mm, avand ca inaltime 17 cm. Modelul este potrivit atat pentru farfurii rotunde, cat si patrate.

 
 


Suport alb pentru tacamuri


Compartimenteaza-ti inteligent spatiul din sertare cu ajutorul unui suport pentru tacamuri pentru corp de 500 latime. Daca aceasta nu este dimensiunea potrivita pentru sertarul tau, alege modelul necesar din sectiunea organizatoare de tacamuri. 
Produsul ofera posibilitatea sa il debitezi pe toate laturile, astfel incat sa intre in diferite dimensiuni de sertar. Asadar, poate fi personalizat cu usurinta dupa preferintele tale si ale celor dragi.
 

 
 
Pentru ca spatiul din dulapuri si sertare sa fie folosit la capacitate maxima, iti recomandam sa folosesti accesoriile potrivite. Pe langa o organizare perfecta, vei obtine si un decor elegant si aerisit, gata oricand chiar si pentru vizitele neplanificate. 
 
Share

Alege insula de bucatarie pentru o bucatarie moderna

Alege insula de bucatarie pentru o bucatarie moderna
Insula de bucatarie imbina utilitatea cu esteticul, devenind una dintre cele mai interesante tendinte din ultima perioada. Desi pare doar un element de design la prima vedere, reprezinta mai mult de atat. Spatiul amplasat, de regula, in centrul bucatariei serveste ca blat de lucru, loc de luat masa, dar si de petrecere a timpului alaturi de cei dragi.
Daca dimensiunile bucatariei iti permit sa amplasezi o insula, nu sta pe ganduri, ci bucura-te de avantajele pe care le ofera – de la cele practice pana la cele estetice. Citeste in continuare tot ce trebuie sa stii despre amenajarea bucatariei cu insula: tipuri, dimensiuni, accesorii utile si alte informatii interesante.
1. Tipuri de insula de bucatarie
Una dintre primele decizii pe care trebuie sa le iei dupa ce te-ai hotarat ca insula de bucatarie este piesa de care ai nevoie este tipul ei. Specialistii in interioare si mesterii de mobilier propun o diversitate de modele concepute pentru fiecare spatiu, nevoie si preferinta. Exista modele in forma de U, in forma de L, de tip masa si chiar pe roti.
A. Insula de bucatarie
Cel mai popular tip este insula de bucatarie, cea situata in mijlocul incaperii. Aceasta poate fi folosita ca loc de luat masa, ca blat de lucru, ca spatiu suplimentar de depozitare, dar si pentru a incorpora in ea electrocasnice ori chiuveta.
B. Peninsula de bucatarie
Bucataria cu peninsula este conectata de un perete ori de restul corpurilor de mobilier, astfel incat sa se obtina o solutie compacta. De obicei, este folosita in casele unde bucataria este open space si este necesara, din punct de vedere vizual si estetic, delimitarea celor doua zone – bucatarie si living. Peninsula de bucatarie poate fi folosita ca loc de luat masa, ca blat de lucru pentru pregatirea preparatelor culinare, dar si ca bar pentru serile cu prietenii ori partenerul de cuplu.
2. Proiectarea unei insule de bucatarie - criterii de care sa tii cont
Daca te gandesti sa adaugi o insula in bucataria ta, trebuie sa tii cont de cateva criterii importante inca de la proiectarea ei. Astfel te asiguri ca modelul iti va pune in valoare spatiul si ca va bifa fiecare nevoie si preferinta pe care le ai.
A. Amplasarea insulei de bucatarie
Locul in care va fi montata insula de bucatarie este o decizie importanta pe care trebuie sa o iei, fiindca de amplasarea ei vor depinde si celelalte piese de mobilier, dar si electrocasnicele.
A-1. Insula / peninsula fixa
Daca optezi pentru o insula ori o peninsula fixa, trebuie sa te gandesti de la inceput la toate detaliile si sa discuti cu designerul de interioare ori cu mesterul de mobilier. Specialistii te pot ajuta sa descoperi informatii pe care nu le-ai luat in calcul, astfel incat sa optimizezi fiecare centimetru, dar si sa eviti eventuale greseli ce ar putea fi greu de reparat ulterior.
Spre exemplu, daca doresti incastrarea unei chiuvete sau a unui aragaz in zona de insula, trebuie trase tevile de la inceput.
A-2. Insula de bucatarie mobila
Daca nu dispui de un spatiu generos si ai nevoie sa muti periodic masa, ia in calcul proiectarea unei insule de bucatarie mobila. Este important de mentionat ca in acest tip de insula nu se pot incorpora chiuveta sau plita.
B. Dimensiunile insulei de bucatarie
Alt criteriu important peste care nu poti sa treci atunci cand proiectezi insula de bucatarie sunt dimensiunile acesteia: inaltimea, adancimea si lungimea. Bineinteles, poti opta pentru mobila la comanda astfel incat piesele sa se plieze pe spatiul tau. Pentru ca designul sa fie aerisit, bucataria ar trebui sa aiba minimum 10 mp. Daca incaperea are spatiu redus, va fi mai complicat sa integrezi o insula de bucatarie.
Calculeaza dimensiunile necesare astfel incat sa ai suficient spatiu in jurul insulei. Pentru a avea acces usor la sertare si dulapuri, tine cont de faptul ca distanţa dintre două corpuri cu usi batante este de 120cm.
B-1. Inaltimea recomandata a unei insule de bucatarie
Nu doar lungimea si adancimea insulei de bucatarie sunt importante, ci si inaltimea acesteia. De regula, este recomandat sa aiba aceeasi inaltimea ca cea a blatului din mobilierul bucatariei. Ia in calcul si pentru ce tip de activitati o vei folosi: loc de luat masa, spatiu de lucru, bar, pregatirea retetelor, etc. Trebuie sa te simti confortabil cu nivelul de inaltime ales. Unele persoane opteaza pentru un model in trepte: o parte la inaltime standard si o parte mai joasa astfel incat sa tina si loc de masa. Asadar, in functie de activitate si de scaunele pentru care optezi, inaltimea insulei de bucatarie poate fi intre 90 si 110 cm.
B-2. Adancimea insulei de bucatarie
De regula, latimea standard a unui mobilier de bucatarie este de 60 cm, insa insula de bucatarie poate fi mai adanca decat blatul obisnuit. Se recomanda ca adancimea minima sa fie de 90 cm, dar depinde si daca sunt electrocasnice si chiuveta incorporate in ea.
Astfel, in timpul gatitului vei avea mai mult spatiu pentru a te desfasura. In plus, vei putea sa gatesti fara probleme alaturi de cei dragi ori sa ii poti privi in timp ce pregatesti masa.
B-3. Lungimea insulei de bucatarie
Lungimea insulei de bucatarie porneste de la 120 de cm pentru modelele simple, doar cu blat. In cazul in care se doreste incorporarea plitei ori a chiuvetei, atunci lungimea ar trebui sa fie in jur de 150 cm. Fiecare detaliu in parte trebuie discutat cu mesterii in mobilier. Iar daca preferi mobila de-a gata, asigura-te ca se incadreaza perfect in spatiul tau.
3. Accesorii pentru insula de bucatarie
Dupa ce ai bifat principalele aspecte ale proiectarii unei insule de bucatarie, este momentul sa alegi accesoriile care iti vor imbogati spatiul.

Scaune - daca insula se amenajeaza ca loc de servit masa, nu trebuie sa iti lipseasca scaunele de bar inalte. In cazul in care spatiul nu este prea generos, poti miza pe modele pliabile. 


Blat - de regula, blatul insulei se asorteaza cu cel al restului de mobilier din bucatarie, insa poti opta si pentru o varianta diferita, in functie de decor. Ia in considerare ca trebuie sa fie mai lat daca va fi folosit si la servirea mesei, adica sa poti aseza sub el si scaunele de bar. Gasesti o diversitate de blaturi de bucatarie in oferta MAM Bricolaj, asa ca te asteptam sa il alegi pe cel potrivit.  
Cosuri jolly - unul dintre beneficiile pe care le ofera insula de bucatarie este spatiul suplimentar de depozitare. Profita de acest rol si monteaza in corp si unul ori mai multe cosuri jolly. Astfel iti vei putea pastra organizate lucrurile din bucatarie, iar blaturile vor fi libere.
Organizatoare sertare - daca ai optat pentru sertare la proiectare, atunci pune pe lista de cumparaturi si organizatoare pentru tacamuri. Sunt solutiile de care ai nevoie pentru a elimina dezordinea si a gasi cu usurinta fiecare obiect de care ai nevoie cand gatesti ori servesti masa.
Cosuri de gunoi - daca insula de bucatarie va fi folosita mult pentru gatit, atunci este indicat sa ai un cos de gunoi la indemana, astfel incat sa nu te intorci de fiecare data pentru a arunca resturile in alt corp de mobilier. Ca sa iti usurezi viata, opteaza pentru modele incorporabile, cu pedala, care permit colectarea selectiva.

 
Citeste si: Strangerea selectiva a gunoiului acasa - un pas mic pentru tine, dar mare pentru mediu
Concluzie
Bucataria este centrul evenimentelor din familie. In acest spatiu se intalnesc membrii dimineata, pentru a lua micul dejun impreuna, a se bucura de un pranz delicios in weekend si a se reuni pentru o cina linistita dupa o zi plina. Niciun alt mobilier din locuinta nu indeplineste atat de multe roluri ca cel din bucatarie: gatit, servit masa, socializat si lucrat.