Yale si zavoare

Yale si zavoare

Indiferent ca esti in cautare de incuietoare pentru un dulap din lemn, ai nevoie de o broasca pentru usa de interior, nu stii ce tip de incuietoare sa alegi pentru mobila cu usi din sticla sau ai nevoie de consiliere ca sa alegi o incuietoare pentru usa de calitate, specialistii MAM Bricolaj iti stau la dispozitie.
Gasesti numeroase astfel de accesorii atat in magazinele fizice MAM Bricolaj, dar si online, astfel incat atunci cand alegi o broasca pentru o usa metalica sau o yala pentru o poarta de exterior sa faci o achizitie informata.
Cum alegi insa o broasca, o incuietoare sau o yala?
Daca nu stii la ce anume sa fii atent atunci cand prospectezi piata, afla ca exista doua mari categorii - broaste ingropate (sau incastrate), respectiv aplicate. Broastele incastrate nu sunt la vedere, lasand sa se vada doar clantele si sistemul de inchidere, pe cand cele aplicate (cunoscute si sub denumirea de yale) se fixeaza direct pe suprafata usii, blocarea acestora realizandu-se prin tragerea unei manete sau rotirea unui buton.

Sigur ca indiferent ca vorbim de o broasca, de o yala sau de o incuietoare pentru mobila, fiecare dintre ele are specificatiile sale tehnice pe care iti recomandam sa le analizezi cu atentie inainte de a face achizitia astfel incat sa te asiguri ca se pliaza pe nevoile tale. De exemplu, broastele de usa au diverse moduri de constructie si dispun de solutii tehnice diverse in functie de destinatie - broasca pentru poarta metalica, broasca pentru usa din termopan, broasca pentru usa de interior etc. Este important asadar sa fii atent la aceste detalii si daca ai in continuare nelamuriri sa apelezi la specialisti pentru consiliere.