Canturi

Canturi

Probabil ca multi dintre noi ne-am intrebat ce este acela un cant ABS cand ne-am facut diverse piese de mobilier la comanda si i-am auzit pe mesteri discutand despre asta. Ei bine, un cant ABS este un material plastic, neadezivat, care se aplica pe placile din semifabricate, in urma debitarii.

Fie ca vorbim de cant mobila, cant adezivat sau cant pal melaminat, toate acestea se folosesc pentru a sigila muchiile placilor de PAL, PFL sau MDF. In urma taierii placilor de semifabricate la dimensiunile dorite, acestea au margini brute, nefinisate si inestetice, iar pentru a acoperi aceste margini se folosesc canturi pentru mobila. Aceste benzi de margine sunt inguste, de diferite grosimi sau culori si au o rezistenta mare la impact, crescand astfel durabilitatea oricarei piese de mobilier.

In magazinele MAM Bricolaj dar si online gasesti o multitudine de variante de cant ABS care se aplica pe PAL cu ajutorul unui adeziv special. Pentru PAL exista 2 grosimi uzuale de cant ABS - de 0,4 mm si de 2 mm si in majoritatea cazurilor cel de 0,4 este folosit pentru carcasele corpurilor, iar cel de 2 mm este folosit la fronturile corpurilor de mobilier. Pentru MDF-ul lucios cantul este de regula de 1mm grosime.

Un alt aspect important pe care consideram ca ar fi bine sa il cunosti despre canturi de mobila, in special despre cele ABS, ar fi ca un cant ABS se fabrica astfel incat sa se potriveasca pe mai multe decoruri de PAL. Cum PAL-ul se regaseste in sute de decoruri si finisaje, nu intotdeauna un cant ABS este identic cu finisajul pe care il are PAL-ul, insa vei gasi intotdeauna o varianta care sa se potriveasca cu decorul de PAL ales de tine.

Asadar, daca esti producator de mobilier sau acum iti faci mobila la comanda si ai nevoie de canturi de tip ABS, te asteptam in magazinele noastre. Cantul de tip ABS are numeroase avantaje, printre care enumeram - protectia buna impotriva umezelii, rezista bine la uzura, poate fi folosit atat la usi, rafturi si etajere, cat si la blaturi de bucatarie, iar specialistii nostri iti stau la dispozitie cu cele mai bune sfaturi si informatii despre orice varianta de cant ABS disponibil in oferta noastra, astfel incat mobilierul tau sa aiba un design atragator si o rezistenta excelenta in timp.