Sticla si aluminiu in mobilier – Cum construiesc o rama de aluminiu pentru o usa de sticla?

Share

Sticla si aluminiu in mobilier

Sticla si aluminiu in mobilier

 

Provocarea de astazi – mobilierul modern! Si pentru astazi vom tine cont de faptul ca in mobilierul modern este incorporata multa sticla, sticla care are nevoie de rame. Si cele mai potrivite rame, sunt cele din aluminiu!

Vom vedea astazi cat de usor se lucreaza cu aceste rame, rame care se gasesc intr-o multitudine de culori si profile, si ce pot fi vopsite in orice culori dorim.

Ce facem astazi?

Primul lucru pe care il vom face va fi sa realizam proiectul si schita dorita – orice lucrare are nevoie de un obiectiv stabilit, si de un proiect. Apoi trecem la debitare si pregatirea ramelor pentru asamblare. Asamblare pentru care avem nevoie de coltare din tabla de 2,5 mm. Acestea se prind foarte usor cu suruburi metrice de 4 mm. Dupa ce incheiem rama la 2 colturi, inainte de a prinde ultima latura, trebuie inserata sticla. Inaintea de prinderea acesteia se utilizeaza garnituri pentru a evita trepidarea. Rama se incheie complet si se atasaza mobilierului cu ajutorul a doua balamale (obisnuite) prinse cu suruburi autoforante – sunt suruburi speciale pentru aluminiu.

Tema zilei – ne intereseaza sa stim cat de mult va plac ramele de aluminiu, daca le folositi deja, daca da de ce, daca nu, aveti motive sa nu le folositi?

Succes la lucru!