5 metode chic pentru introducerea riflajelor intr-o locuinta 

5 metode chic pentru introducerea riflajelor intr-o locuinta 
Share

5 metode chic pentru introducerea riflajelor intr-o locuinta 

Ai in casa un spatiu incomplet, care nu iti transmite nimic? Obtine un design cu personalitate prin intermediul riflajelor, noul trend din amenajari interioare. Nu esti nevoit sa faci modificari substantiale in locuinta si nici sa cauti zile in sir inspiratie pentru decor. 

Indiferent ca esti adeptul stilului rustic, modern, minimalist, retro ori romantic, riflajele se integreaza cu usurinta in orice combinatie de amenajare. Nu trebuie decat sa alegi spatiul caruia ii vei da un refresh cu aceste panouri decorative. 

Folosirea riflajelor in amenajare nu are doar un rol estetic, ci si unul practic. Spre exemplu, acestea pot fi utilizate cu succes pentru ascunderea unor pereti cu defecte. Din bucatarie pana in dormitor, cu siguranta vei gasi cel putin o idee de amenajare cu panouri decorative in randurile de mai jos. 

1. Pune riflaje la capataiul patului

Montarea panourilor la capataiul patului este cea mai populara metoda pentru amenajarea spatiului de dormit. Acest truc de amenajare contribuie la obtinerea unei atmosfere intime, romantice si elegante in dormitor. Le poti lasa ca atare ori le poti vopsi transformandu-le astfel in pata de culoare vedeta a incaperii. Avand in vedere ca este vorba despre spatiul in care te relaxezi si iti reincarci bateriile pentru urmatoarea zi, alege nuante linistitoare. Pentru un somn mai odihnitor, mizeaza pe albastru, galben, verde si argintiu. 

2. Decoreaza zona de luat masa

Iti doresti sa evidentiezi zona de luat masa din living ori dintr-o bucatarie mai spatioasa? Riflajele din lemn, MDF ori PAL ar putea fi solutia pe care o cautai pana acum. Obtii instant un design modern, cu personalitate, care te va acompania in momentele in care iei masa alaturi de cei dragi. 

3. Creeaza un spatiu de lectura relaxant

Visezi de ceva vreme sa amenajezi un colt de lectura unde sa evadezi din agitatia urbana? L-ai putea obtine chiar in casa ta cu ajutorul riflajelor. Foloseste-le pentru a separa zona de restul incaperii, fie ca este vorba de dormitor ori de living. Mai ai nevoie de o masuta, de un fotoliu confortabil, cateva rafturi suspendate pe perete ori unul inalt si de o lampa.

 

riflaj-montat-1

riflaj-montat-2

4. Da viata unui spatiu office

Daca in ultima perioada casa ti-a devenit si birou, cu siguranta iti este greu sa delimitezi viata profesionala de cea personala. O mica strategie pentru a bifa acest echilibru este sa separi zonele. Multe persoane si-au amenajat spatiul de lucru in dormitor, ceea ce poate deveni neplacut, avand in vedere ca acesta este spatiul care trebuie sa ne ajute sa ne detasam de stresul de la job. Desi pare imposibil in locuintele de mici dimensiuni, iata ca exista o solutie la care poti apela pentru a separa cele doua laturi ale vietii tale. Si aici intra in scena tot riflajele pe care le poti utiliza pentru a delimita zona office de cea de odihna. 

5. Personalizeaza zona de makeup din dormitor

Amenajarea unei zone de makeup in dormitor poate fi mai usor de implementat daca optezi pentru panouri decorative puse in spatele oglinzii. Singura regula este sa aranjezi spatiul intr-o parte a camerei cu lumina naturala pentru a aplica machiajul potrivit tie. Vei obtine un spatiu cochet, modern si practic fara deranj in casa.

Recomandari din magazinele MAM Bricolaj

La noi gasesti o gama diversificata de riflaje care asigura casei tale personalitate, eleganta si intimitate.

Montarea acestor riflaje se realizeaza intre piese prin nut si feder, iar de perete sau tavan prin lipire cu adezivi/siliconi speciali. Se intretin extrem de usor, asa ca nu trebuie sa ai nicio grija in acest sens. Tot ce trebuie sa faci este sa stergi panoul decorativ de tip riflaj cu o solutie de mobilier sau chiar cu o carpa uscata. 

 

Niciodata nu a fost mai simpu sa schimbi aspectul locuintei si sa obtii, intr-un timp atat de scurt, un rezultat elegant! Riflajele pot fi integrate in toate incaperile din casa si in aproape orice stil de amenajare. 

 

Sursa foto: unsplash.com