Amenajarea camerei copilului - idei practice si produse utile

Amenajarea camerei copilului - idei practice si produse utile
Share

Amenajarea camerei copilului - idei practice si produse utile


In amenajarea camerei copilului trebuie sa se tina cont de trei criterii principale: siguranta, confort si distractie. Aici este locul in care micutul isi petrece o buna parte din timp, asa ca trebuie creat dupa personalitatea lui. Multi parinti recunosc ca este o provocare sa aranjezi camera in designul dorit de prichindel si in acelasi tip sa fie practica.

Venim in sprijinul tau cu cateva sfaturi utile si recomandari de produse care te vor ajuta in noul tau proiect de amenajare.

Amenajarea camerei copilului cu mobila la comandaMobila la comanda te ajuta sa pui in practica toate ideile pe care le ai, dar in acelasi timp se pliaza si pe nevoile spatiului, punandu-i in valoare fiecare centimetru. Astfel ai posibilitatea sa optimizezi incaperea intr-un mod inteligent si sa obtii exact rezultatul dorit.

In comert nu gasesti intotdeauna piesele pe care ti le doresti si ajungi sa cumperi mobilier care nu este tocmai pe gustul tau. Nu este minunat sa stii ca poti sa alegi tu culoarea, picioarele, manerele si restul accesoriilor? Cel mic va adora rezultatul si va petrece fiecare clipa cu drag in noua lui camera.

Creeaza-ti mobila la comanda cu echipa MAM Bricolaj! Magazinele noastre iti pun la dispozitie o gama diversificata de produse: panouri mdf, panouri din PAL melaminat, balamale, blaturi, cuiere, manere, picioare pentru mobilier, profile de aluminiu, saltele, somiere, scaune, mese, sisteme de usi glisante pentru dressing, sisteme pentru sertare, sisteme de ridicat si altele de acest tip.

Alege accesorii de siguranta pentru camera unui copil mic

Atunci cand te ocupi de amenjarea camerei copilului, trebuie sa iei in considerare si varsta lui. Pe langa designul adecvat, este indicat sa mai tii cont si de siguranta celui mic. In situatia in care se afla la primele explorari ale incaperii, asigura-te ca mobilierul are colturi rotujite. Daca nu ai facut mobila pe comanda bifand acest criteriu, poti preveni loviturile cu ajutorul unor sigurante pentru colturi confectionate din silicon rezistent.

blog-2

Nu uita de prize! Acestea pot reprezenta un pericol major pentru copii, astfel că este recomandat sa le acoperi cu protectie pentru priza. Seturile sunt special concepute pentru a oferi siguranta in locuinta copiilor. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci aparatoarea in priza, iar pentru indepartarea capacului sa folosesti o cheie speciala care trebuie rotita la 90 de grade.

Balamalele cu amortizor, de luat in calcul pentru camera copilului

Daca tot te-ai hotarat sa faci mobila la comanda pentru camera copilului, nu te concentra doar asupra designului, ci informeaza-te si in privinta accesoriilor. Alege tipul de balamale pentru mobila potrivit tinand cont de faptul ca cei mici trantesc usile la ordinea zilei. Cu ajutorul acestui accesoriu, parintii pot uita de zgomotele de usi trantite. Sistemele de balamale cu amortizor iti asigura doza de liniste de care ai nevoie acasa. Aceste accesorii pentru mobilă au o inchidere silentioasa datorita unui piston introdus in bratul balamalei.

Si in cazul sertarelor poti alege accesorii care au functia de a preveni zgomotele neplacute - glisierele cu bila si amortizor. Acestea au inchidere silentioasa, permit o rulare usoara a sertarelor si au o durata indelungata. Sertarele aluneca lin chiar daca sunt incarcate cu rechizite si alte obiecte personale.

Usureaza-ti viata cu ajutorul cutiilor de depozitare pliabile

Haine, incaltaminte, jucarii, rechizite, obiecte de la activitati extrascolare, toate au nevoie sa fie organizate si depozitate in siguranta. Pare imposibil sa le gasesti loc tuturor intr-o singura camera? Depozitarea inteligenta este solutia de care ai nevoie pentru ca in camera copilului sa nu domneasca haosul. Foloseste cutii de depozitare pliabile si vei scapa de multe griji. Alege piese realizate din materiale rezistente la socuri, umiditate, praf si care impiedica absorbtia mirosurilor. Pune-le in dulap pe coloane, cu partea transparenta la vedere astfel incat sa stii ce se afla in interiorul fiecareia.

Acestea sunt sfaturile pe care putini oameni ti le spun inainte sa dai startul amenajarii camerei copilului. Urmeaza-le si proiectul tau se va transforma dintr-o provocare intr-o incantare.