Cum sa faci mobila la comanda: sfaturi de la proiectare pana la montare

Cum sa faci mobila la comanda: sfaturi de la proiectare pana la montare
Share

Cum sa faci mobila la comanda: sfaturi de la proiectare pana la montare


Esti mester de mobilier si vrei sa lucrezi rapid si eficient, folosind doar produse de calitate? Sau esti pasionat de bricolaj si cauti piese usor de asamblat pentru mobila la comanda? Indiferent de categoria in care te incadrezi, echipa MAM Bricolaj iti pune la dispozitie o serie de servicii care te vor ajuta sa duci la bun final toate proiectele in care te implici. Iti suntem alaturi de la A la Z cu tot ceea ce ai nevoie: proiectare mobilier, debitare PAL/MDF/PFL, cantuire si frezare. La acestea adauga si materialele si accesoriile necesare, le gasesti pe toate intr-un singur loc - in magazinele MAM Bricolaj.

Indiferent ca te pregatesti sa faci mobila la comanda pentru bucatarie, dormitor, living, birou, camera copiilor ori pentru hol, iti oferim consultanta la fiecare pas. Nu trebuie decat sa explorezi colectia noastra de piese si sa le alegi pe cele care corespund proiectului tau. Astfel nu pierzi timpul si nici nu iti consumi inutil energia, ci iti pastrezi resursele pentru a da nastere unor piese de mobilier moderne si de calitate.

Cum faci mobila la comanda: proiectarea este primul pas!

Dupa ce ai analizat cu atentie nevoile spatiului care urmeaza sa fie mobilat si ai luat masuratorile necesare, vino la noi sa te ajutam cu proiectarea mobilierului.

Consultantii nostri specializati in proiectare mobila te vor ajuta sa estimezi bugetul necesar, in functie de dimensiuni si de materialele pe care iti doresti sa le folosesti: PAL melaminat, MDF ori alte tipuri. Mai mult de atat, vei primi sfaturi utile si in ceea ce priveste alegerea materialelor si a produselor. Avem peste 10.000 produse in stoc si alte 8.000 de produse disponibile pe comanda, asa ca nu vei avea nicio piedica in calea ta.

Daca ai luat decizia de a face mobila pe comanda in Bucuresti, te asteptam in magazinele noastre pentru a-ti oferi mai multe informatii despre serviciul de proiectare mobila. De asemenea, iti stam la dispozitie cu informatii si telefonic si online.

blog-4

Mobila la comanda prinde viata cu serviciul de debitare

Procesul de debitare reprezinta un pas important in realizarea mobilei la comanda. Este procedeul necesar pentru taierea pieselor dupa anumite dimensiuni si configuratii. In prezent, debitarea materialelor pentru mobila este efecuata impecabil gratie celei mai noi tehnologii de incadrare si taiere folosita in magazinele MAM Bricolaj.

Daca nu ai acasa ori in atelier instrumentele potrivite pentru taieri, apeleaza cu incredere la serviciul de debitare pal pus la dispozitie de MAM Bricolaj. In plus, in astfel de cazuri, pe langa uneltele potrivite, sunt necesare si anumite cunostinde de specialitate, astfel ca este indicat sa apelezi la specialisti cu experienta pentru sfaturi practice.

Nu trebuie decat sa alegi placa pentru care soliciti debitarea, sa ne dai detalii despre dimensiuni si alte cerinte si personalul nostru se ocupa de tot. Vei avea parte doar de beneficii! Timpul este redus, optimizam la maximum fiecare material, astfel ca pierderile sunt mici, iar tu te poti ocupa de alte proiecte. La noi pretul este pentru debitarea unei singure foi, indiferent de numarul de taieturi.

Aplicarea cantului - detaliile fac diferenta!

Indiferent ca lucrezi la realizarea unei mobile de living, dormitor ori bucatarie la comanda, trebuie sa stii ca nu poti sa sari peste aplicarea cantului. Daca esti la inceput de drum in proiectarea mobilierului, ia in calcul ca aplicarea cantului pe placile din semifabricate este un detaliu care chiar face diferenta. Pentru ca piesele de mobilier sa aiba un aspect frumos, dupa cantuire, se folosesc folii din diferite materiale pentru a acoperi marginile nefinisate.

Mai exact, cantul se foloseste pentru a sigila muchiile placilor de PFL, PAL ori MDF, avand atat rol de protectie, cat si estetic. Banda trebuie aleasa astfel incat sa se potriveasca perfect cu piesele de mobilier, tinandu-se cont de grosime si nuanta, astfel incat rezultatul sa fie armonios.

In prezent, in industria de realizare a mobilierului, se folosesc diferite tipuri de canturi, cele mai cunoscute fiind cantul melaminat si cantul PVC. De asemenea, se mai utilizeaza si cant ABS si din furnir, ambele apreciate pentru aspectul elegant si rezistenta indelungata.

Iti punem la dispozitie trei variante: aplicare cant ABS 22x0.4 mm, ABS 22x2 milimetri si ABS 42x2 mm.

Realizarea mobilei la comanda: alte servicii utile

Alt serviciu util in realizarea mobilei la comanda este serviciul de frezare gauri de balama, folosind cele mai noi tehnologii in domeniu. CNC-ul de mare precizie aplica gaurile cu finete fara a deretiora materialul.

Totodata, oferim clientilor nostri serviciul de frezare gauri pentru demontabili.

  Frezari disponibile: 

  • FI 15 (demontabil Hafele)
  • FI 20 (demontabil polita)
  • FI 25 (demontabil Blum)

Te putem ajuta si cu debitarea ramelor din aluminiu. Profilele disponibile pentru rame sunt: 1002 aluminiu, inox, sampanie, 1007 aluminiu, 23x21 aluminiu, negru, sampanie, 38x21 aluminiu

 

Echipa MAM Bricolaj iti este alaturi la fiecare pas important: proiectarea mobilierului si la comanda, debitare, aplicarea canturilor pentru mobila. Descopera lista completa de servicii pentru mobila la comanda.

Ai nevoie de mai multe detalii? Ne poti contacta oricand!