Tencuiala
Share

Tencuiala

Tencuiala

Tencuiala: De ce este importanta si cum o aplicam
De la tencuielile traditionale, precum cele din var si lut, pana la tencuielile moderne, cum ar fi cele acrilice si siliconice, tencuiala a reprezentat mereu un element esential in constructia si finisarea peretilor, oferind atat protectie, cat si un aspect estetic placut. Ea poate fi aplicata atat in interiorul, cat si in exteriorul locuintei, insa alegerea tipului de tencuiala potrivit va depinde de mai multi factori. Pentru a alege materialele corespunzatoare si a aplica cu succes tencuiala, citeste mai departe despre:
Avantajele aplicarii tencuielii
Aplicarea tencuielii aduce numeroase beneficii care nu tin doar de estetica si durabilitatea peretilor. Iata cateva dintre principalele avantaje ale aplicarii tencuielii:

Protectie impotriva factorilor externi: Tencuiala actioneaza ca o bariera protectoare impotriva intemperiilor precum ploaia, zapada, razele UV sau fluctuatiile de temperatura. Ea contribuie la prevenirea infiltrarii apei in interiorul peretilor si la reducerea riscului de aparitie a umiditatii si mucegaiului.
Durabilitate: Tencuiala este un material rezistent si durabil, care poate prelungi viata peretilor. Ea ofera o protectie suplimentara impotriva uzurii si deteriorarilor mecanice minore, cum ar fi zgarieturile usoare.
Izolare termica si fonica: Tencuiala poate contribui la izolarea termica si fonica a peretilor. Prin aplicarea unui strat de tencuiala adecvata, se poate reduce pierderea de caldura in sezonul rece si patrunderea excesiva a caldurii in sezonul cald. Totodata, tencuiala ajuta la atenuarea zgomotului exterior, oferind un confort acustic mai bun in interiorul cladirii.
Estetica si personalizare: Tencuiala ofera posibilitati variate de personalizare a aspectului peretilor. Exista o gama larga de culori, texturi si finisaje disponibile, care iti vor permite sa creezi un design interior sau exterior unic.
Reparabilitate: In cazul aparitiei unor mici fisuri sau deteriorari in tencuiala, acestea pot fi reparate relativ usor. Prin efectuarea unor interventii locale, se pot remedia imperfectiunile fara a fi nevoie sa inlocuiesti intreaga tencuiala de pe perete.
Costuri reduse in comparatie cu alte finisaje: Tencuiala poate fi o optiune economica in comparatie cu alte finisaje, cum ar fi placarea cu piatra sau caramida. In plus, costurile de intretinere si reparatie sunt de obicei reduse in cazul tencuielii.

Tipuri de tencuieli

In primul rand, tencuielile pot fi clasificate in functie de locul in care sunt aplicate, existand doua categorii:

Tencuieli interioare: Acestea sunt aplicate in principal pe tavan si pe pereti in interiorul cladirilor. Procesul de aplicare incepe de obicei de jos in sus, astfel incat tencuiala sa fie distribuita uniform si sa se obtina un finisaj neted. Este important sa se foloseasca un mortar adecvat pentru tencuieli interioare, care sa asigure aderenta si durabilitatea pe termen lung.
Tencuieli exterioare: Acestea sunt destinate utilizarii pe fatadele exterioare ale cladirilor. Pentru tencuielile exterioare, mortarul folosit are o clasa superioara in comparatie cu cel utilizat pentru tencuielile interioare. Acest lucru se datoreaza necesitatii de a face fata conditiilor meteo variate si de a rezista la expunerea la umiditate, caldura, frig si alti factori externi.

Tencuielile mai pot fi clasificate si in functie de caracteristicile si utilizarile specifice. Iata cateva dintre cele mai comune tipuri de tencuieli:

Tencuiala pe baza de var: Aceasta tencuiala traditionala este realizata dintr-un amestec de var si nisip. Este cunoscuta pentru rezistenta sa la umiditate si capacitatea sa de a permite peretilor sa respire, datorita proprietatilor poroase ale varului. Este adesea utilizata in restaurarea cladirilor istorice sau in proiectele care vizeaza obtinerea unui aspect rustic.
Tencuiala pe baza de gips: Aceasta este o tencuiala moderna, realizata din gips si nisip. Este utilizata in mod obisnuit in constructiile moderne, datorita uscarii rapide si a finisajului neted pe care il ofera. Tencuiala pe baza de gips este adesea preferata in interioare, deoarece nu este rezistenta la umiditate si nu este potrivita pentru utilizarea in zone expuse direct la apa.
Tencuiala pe baza de ciment: Aceasta tencuiala este fabricata din ciment, nisip si adaosuri speciale. Este rezistenta la apa si la intemperii, fiind potrivita pentru aplicarea atat in interior, cat si in exterior. Tencuiala pe baza de ciment ofera o rezistenta sporita si poate fi utilizata in zone cu trafic intens sau in cladiri expuse la conditii climatice severe.
Tencuiala acrilica: Aceasta tencuiala este compusa dintr-un amestec de rasini acrilice, pigmenti si agregate fine. Este utilizata frecvent in exterior, datorita rezistentei sale la intemperii, la apa si la razele UV. Tencuiala acrilica este disponibila intr-o gama larga de culori si finisaje, permitand personalizarea si decorarea peretilor in diferite moduri.
Tencuiala siliconica: Aceasta tencuiala este bazata pe rasini de silicon si agregate fine. Este apreciata pentru rezistenta sa la intemperii si pentru proprietatile hidrofuge, care impiedica patrunderea apei in perete. Tencuiala siliconica este potrivita pentru exterior si poate fi aplicata pe diverse tipuri de suprafete, oferind un aspect estetic placut si o protectie durabila.

Acestea sunt doar cateva dintre tipurile de tencuieli disponibile. Este important sa alegi tipul potrivit de tencuiala in functie de necesitatile si cerintele proiectului tau, precum si de conditiile climatice si de utilizare specifice.
 
Compozitia mortarului pentru tencuiala

Mortarul folosit pentru tencuiala este o combinatie de materiale care asigura aderenta si rezistenta necesara aplicarii si mentinerii tencuielii.
Pentru tencuieli interioare, se utilizeaza o compozitie care consta Intr-un amestec cu o cantitate mai mica de liant (var, gips sau ciment), avand un raport apa/ciment mai mare si clase mai mici de mortar.
In schimb, pentru tencuieli exterioare, compozitia este alcatuita dintr-un amestec cu o cantitate mai mare de liant, avand un raport apa/ciment mai mic si clase mai mari de mortar.
Clasa mortarului folosit poate fi aleasa In functie de locul In care este aplicata (interior sau exterior) si de tipul de suprafata pe care este aplicata, cum ar fi caramida, betonul sau BCA-ul. Astfel:

Pentru un perete interior din BCA, se recomanda clasa mortarului CS II (M25T).
Pentru peretele exterior si interior, cand aplicarea se face pe caramida si beton, clasa mortarului de tencuiala recomandata este CS IV (M100T).
Pentru un perete interior din beton sau un perete exterior din BCA, este recomandata clasa CS III (M50T).

Nisipul utilizat In compozitie are dimensiuni diferite, In functie de stratul pentru care va fi folosit. De obicei, pentru stratul de baza se poate utiliza un nisip cu dimensiuni mai mari (4-8 mm), iar pentru stratul de finisare un nisip cu dimensiuni mai mici (2-4 mm).
In cate straturi se aplica tencuiala

Inainte de a te pregati pentru aplicarea tencuielii, e bine sa stii ca aceasta se aplica In cel putin doua straturi. Stratul de baza se numeste grund si este utilizat pentru a uniformiza suprafata peretelui, corectand eventualele denivelari si imperfectiuni. Acesta ajuta la nivelarea muchiilor si netezirea suprafetei, In acelasi timp mentinand o textura rugoasa. Grundul poate fi aplicat atat manual, cat si mecanic. Tencuiala manuala se realizeaza In una sau doua etape prin aruncarea mortarului pe perete cu ajutorul mistriei sau canciocului. Aplicarea se face de jos In sus, Intr-un strat uniform pentru a asigura acoperirea completa a suprafetei.
Dupa grund se adauga un strat subtire numit tinci, care ajuta la uniformizarea si estetica generala a peretelui, conferindu-i un aspect final placut si neted. Tinciul se aplica Intotdeauna dupa uscarea completa a grundului, Incepand cu tavanul si apoi pe pereti.
Coltare pentru tencuiala
Inainte de aplicarea tencuielii, considera utilizarea unor coltare pentru tencuiala (sau profile de colt). Rolul principal al coltarelor de tencuiala este de a preveni fisurarea si deteriorarea colturilor In timpul aplicarii materialelor si expunerii la diverse conditii climatice. Ele ofera protectie Impotriva socurilor mecanice, a impactului si a stresului exercitat asupra colturilor, evitand astfel formarea crapaturilor.
Un coltar pentru tencuiala este, de obicei, facut din materiale rezistente precum otelul galvanizat sau aluminiul, si este disponibil In diferite dimensiuni si forme pentru a se potrivi cu grosimea si designul tencuielii.
Coltarele de tencuiala se fixeaza pe colturile peretelui Inainte de aplicarea tencuielii, folosind adezivi sau cuie speciale. Apoi, tencuiala este aplicata In jurul coltarului, asigurandu-se astfel o finisare uniforma si rezistenta In zona coltului.
Aceste coltare sau profile de colt sunt importante In special In cazul tencuielilor exterioare, unde expunerea la factorii externi poate provoca uzura si deteriorare In timp. Ele ofera o solutie eficienta pentru protejarea colturilor, asigurand o durabilitate si rezistenta sporita a tencuielii In acele zone critice ale constructiei.
Procesul de aplicare a tencuielii

Procesul de aplicare a tencuielii implica urmatorii pasi:

Protejarea suprafetelor din jur: Inainte sa pregatesti materialele, mascheaza prizele, Intrerupatoarele si alte elemente ce ies In relief. De asemenea, este recomandat sa finalizezi lucrarile de zidarie, precum montarea tocurilor de zidarie, hidroizolatiilor si pieselor Inglobate, astfel Incat suprafata sa fie pregatita corespunzator Inainte de aplicare.
Pregatirea suprafetei propriu-zise: Aceasta implica curatarea suprafetei de praf, murdarie, uleiuri sau alte impuritati. De asemenea, este important sa repari eventualele fisuri sau imperfectiuni ale peretilor Inainte de aplicarea tencuielii si ca temperatura mediului de lucru sa se Incadreze Intre 5°C si 30°C, evitand temperaturile mai scazute sau mai ridicate. Un alt lucru recomandat este udarea suprafetei suport, astfel Incat sa fie usor umeda. Acest lucru va ajuta la o mai buna aderenta Intre tencuiala si suport.
Aplicarea stratului de amorsa: Acesta ajuta la Imbunatatirea aderentei si uniformizarea suprafetei. Stratul de amorsa este aplicat folosind o mistrie sau o spatula, In functie de dimensiunea suprafetei.
Aplicarea stratului principal (grundul): Acesta este aplicat peste stratul de amorsa dupa 1-2 zile, folosindu-se o mistrie sau un cancioc. Tencuiala este aplicata Intr-un strat uniform, dar nu se netezeste deoarece o suprafata rugoasa asigura aderenta mai buna a stratului final.
Finisarea suprafetei: Aceasta poate implica aplicarea unui strat suplimentar de tencuiala fina (tinci) sau a unui amestec special pentru obtinerea unui finisaj decorativ sau texturat. Finisajul final poate fi realizat cu ajutorul unor unelte speciale sau prin tehnici de sculptare sau texturare.
Uscarea si Intarirea: Dupa finalizarea aplicarii tencuielii, este important sa lasi suprafata sa se usuce si sa se Intareasca corespunzator. Durata de uscare poate varia In functie de tipul de tencuiala si de conditiile ambientale.

Culori recomandate pentru tencuiala decorativa

Tencuiala decorativa poate transforma complet aspectul interior si exterior al cladirii, oferind o nota distinctiva si atractiva.
Pentru tencuiala decorativa exterioara exista o gama larga de culori disponibile, iar alegerea potrivita depinde de mai multi factori, precum stilul arhitectural al cladirii, mediul inconjurator, preferintele personale si tendintele actuale in design. Cu toate acestea, exista cateva culori recomandate:

Culori naturale: Acestea includ nuante de bej, crem, maro si gri, care se integreaza in mod armonios cu mediul inconjurator si confera un aspect clasic si elegant cladirii.
Culori teracota: Nuantele calde de portocaliu-roscat sunt populare in designul exterior si pot adauga o nota de caldura si vitalitate. Aceste culori pot fi potrivite in special pentru cladirile cu influente mediteraneene sau rustice.
Culori pastelate: Tonurile delicate de roz, albastru, verde sau galben pot fi utilizate pentru a crea un aspect mai subtil si rafinat. Aceste culori sunt ideale pentru cladirile cu un stil mai romantic sau pentru a evidentia anumite detalii arhitecturale.
Culori contrastante: Pentru un aspect mai contemporan si expresiv, se pot alege culori contrastante, cum ar fi combinatiile de alb si negru, gri si galben sau albastru si alb. Aceste combinatii pot adauga un aspect dramatic si dinamic cladirii.
Culori in tendinte: In fiecare an, tendintele in culori se schimba, iar unele culori pot deveni mai populare in designul exterior. Este intotdeauna util sa consulti paleta de culori recomandata de designeri si experti in domeniu pentru a afla cele mai recente tendinte.

Pentru tencuiala decorativa interioara recomandam urmatoarele culori:

Neutre calde: Culorile bej, crem, maro deschis sau nuantele de gri cald pot adauga o nota de caldura si confort in interior. Aceste culori se potrivesc in special pentru spatiile de relaxare, cum ar fi dormitoarele sau sufrageriile.
Culori pastelate: Tonurile delicate de roz, albastru, verde sau lavanda pot crea o atmosfera calma si reconfortanta intr-o incapere. Aceste culori sunt ideale pentru camerele de copii, dormitoare sau spatii destinate relaxarii.
Culori vibrante: Pentru a adauga un accent de energie si vitalitate in interior, se pot utiliza culori mai intense, cum ar fi portocaliu, rosu, albastru inchis sau verde intens. Aceste culori pot fi potrivite pentru zonele de divertisment, cum ar fi sufrageriile sau salile de joaca.
Culori naturale si teracota: Nuantele de maro, ocru sau terracota pot aduce o senzatie de natura si caldura intr-o incapere. Aceste culori se potrivesc in special in spatiile cu un stil rustic sau mediteranean.

Intretinerea si reparatiile tencuielii

Daca vrei sa mentii aspectul si durabilitatea tencuielii pe termen lung, este important sa fii atent la aceste aspecte cheie legate de intretinerea si reparatiile tencuielii:

Curatare regulata: Tencuiala trebuie curatata periodic pentru a indeparta praful, murdaria sau depunerile care se pot acumula in timp. Poti utiliza o perie moale sau un mop umed pentru curatarea suprafetei tencuite. Evita utilizarea produselor chimice dure sau a instrumentelor agresive care pot deteriora tencuiala.
Verificare periodica: Inspecteaza periodic tencuiala pentru a identifica eventualele crapaturi sau deteriorari. Este important sa actionezi prompt in cazul in care observi astfel de probleme, deoarece reparatiile timpurii pot preveni extinderea daunelor si pot mentine integritatea tencuielii.
Reconditionare si reparatii: Daca observi crapaturi mici sau zone exfoliate in tencuiala, este recomandat sa le repari cat mai curand posibil. Acest lucru poate implica curatarea si pregatirea zonei afectate, aplicarea unui strat subtire de tencuiala, iar apoi finisarea si nivelarea suprafetei pentru a se potrivi cu restul tencuielii.
Protejarea tencuielii: Pentru a proteja tencuiala de deteriorarile cauzate de factorii externi, precum umiditatea, ploaia sau radiatiile UV, se pot aplica straturi suplimentare de protectie, cum ar fi lacuri sau vopsele speciale pentru tencuiala. Aceste straturi de protectie ajuta la prevenirea exfolierii, decolorarii si patrunderii apei in tencuiala.

Este important sa acorzi atentie intretinerii si reparatiilor tencuielii pentru a mentine aspectul estetic, integritatea structurala si longevitatea acestui finisaj. Prin monitorizare regulata si interventie prompta, poti pastra tencuiala intr-o stare buna de conservare pe termen lung.
Citește mai mult . . .

Articole

Share

Dulap cu usi glisante

Dulapul cu usi glisante
 
Pune in casa ta un dulap cu usi glisante si aceasta va deveni foarte eleganta. Ne ajuta foarte mult atunci cand nu avem spatiu pentru deschiderea usilor cu balamale.
Care sunt lucrurile de care trebuie sa tinem cont atunci cand proiectam un dulap cu usi glisante?

Sa avem adancime de minimum 600mm cand dorim sa punem umerase pe bara clasica (adica perpendicular pe spate). Altfel ușile glisante se vor freca de hainele de pe umerase. De preferat ar fi să avem o adancime de 650mm.
Daca dulapul intra intr-o nisa (sau orice spatiu fix), este util sa il proiectam cu 20 mm mai mic (minimum), astfel incat sa intre usor.
Dulapurile pot fi oricat de lungi, dar sa tinem cont ca foaia de pal are 2800mm lungime si peste aceasta cota trebuie sa facem placile orizontale mari imbinate (innadite).
La fel si pentru inaltime. Cel mai inalt profil maner din aluminiu disponibil pe piata este de 3000mm.
Atentie la ce fel de sisteme de glisare folositi: rolele sunt construite sa sustina diferite greutati. Astfel cele mai scumpe (48lei/set pentru 1 usa) au un rulment bun si un plastic de calitate care le face sa ruleze usor si fara zgomot.
Sistemele de profile din aluminiu trebuie alese la fel in functie de marimea usii. Cu cat usa este mai mare (mai inalta), este indicat un profil ramforsat pe interior care sa sustina PAL-ul sa nu se curbeze in timp si astfel sa frece usa de usa.
in functie de lungimea dulapului se pot face oricate usi glisante. Recomandarea noastra este ca lungimea usii sa fie de minim 600 mm si maxim 1500mm (da, merg construite usi de 1500mm cu sisteme de usi glisante Adoor de la Hafele). Exemplu: la 1 dulap cu lungimea de 1800mm putem sa facem 2 sau 3 usi glisante. La un dulap de 2800 putem sa facem 2, 3 sau 4 usi glisante. Acum trebuie sa ne gandim si la a echilibra un pic si inaltimea cu lungimea usii.
La un dulap cu usi glisante de dimensiuni L 1600 x H 2400 se pot folosi urmatoarele sisteme de usi glisante: SKM80, PKM90, Adoor, Berg, Zepellin. toate au role cu rulment si rulează foarte lin. La usi se pot pune amortizoare pentru usi glisante, astfel incat usa sa nu faca zgomot atunci cand este inchisa cu putere (in plus ramane inchisa daca podeaua este inclinata)
Un dulap cu usi glisante devine mai functional atunci cand este dotat cu cat mai multe accesorii. in modul economic este dotat doar cu rafturi si bara pentru umerase. Pentru o varianta de dulap cu usi glisante premium se pot adauga: cosuri pentru lenjerie, suport pentru pantaloni, lift pentru umerase (accesam usor partea de sus la un dulap inalt), suport pentru cravate, suport pentru curele, sertar pentru bijuterii, cos rufe, oglinda interioara, masa de calcat interioara
Usile glisante pot fi confectionate din urmatoarele materiale: PAL melaminat, MDF vopsit, MDF infoliat, stica clara sau vopsita, oglinda, panouri din HDF perforat, panouri din HDF acoperite cu bambus sau ratan.

Tags: dulap, usiglisante
Share

Creeaza-ti mobila la comanda cu MAM Bricolaj

Creeaza-ti mobila la comanda cu MAM Bricolaj
Nimic nu se compara cu satisfactia pe care o simti in momentul in care reusesti sa duci la bun sfarsit proiectele tale de mobilier. Impreuna cu echipa noastra, orice tip de mobila la comanda prinde viata! Fie ca vrei sa iti mobilezi intreaga casa ori doar sa faci o mica amenajare intr-o incapere, fie ca esti interesat de mobilier de birou pentru firma,iti venim in intampinare cu sfaturi practice si idei de amenajare.
Cauti accesorii pentru mobila de bucatarie, de dormitor, de living, de birou, pentru camera copiilor sau chiar pentru hol? La noi gasesti tot ce iti trebuie! Avem o gama complexa de produse: accesorii pentru bucatarie, adezivi, balamale, blaturi, canturi, chiuvete, console, cuiere, electrice, electrocasnice, manere, panouri mdf, organe asamblare, picioare pentru mobilier, profile de aluminiu, saltele, somiere, scaune, mese, sisteme de usi glisante pentru dressing, sisteme pentru sertare, sisteme de ridicat, usi de interior, vopsele si multe altele.
Toate accesoriile de care ai nevoie pentru proiectul tau de mobilier sunt disponibile atat online, cat si in cele doua magazine situate in Bucuresti. Dispunem de un total de peste 10.000 produse in stoc si alte 8.000 de produse disponibile pe comanda.
Iti oferim consultanta in realizarea mobilei la comanda, asa ca poti apela cu incredere la colegii nostri pentru a afla orice detalii legate de produse si servicii.
 
Mobila de bucatarie la comanda
Exploreaza selecția noastra de accesorii de bucatarie, alege-le pe cele care corespund proiectului tau si echipa noastra te consiliaza pentru proiectare si realizare. Tie iti ramane partea preferata - montarea pieselor de mobila. De la organizatoare de tacamuri si scurgatoare de vase pana la dulapuri si blaturi de bucatarie, gasesti tot ce ai nevoie in magazinul nostru. Mai mult de atat, colectia noastra de accesorii pentru mobilierul de bucatarie este imbogatita cu baterii, chiuvete, articole de aerisire, bare, cosuri si electrocasnice incorporabile. Gasesti tot ceea ce ai nevoie in timp record si intr-un singur loc, fara batai de cap si fara timp pierdut.
Cand vine vorba de mobila la comanda, la MAM Bricolaj nu trebuie sa te limitezi fiindca iti punem la dispozitie o colectie vasta de accesorii. Ai ocazia sa alegi din peste 150 de culori ale blaturilor de bucatarie. Provocarea nu va fi sa gasesti un model pe placul tau, ci sa optezi doar pentru unul din multitudinea de modele care te asteapta in magazinul nostru.
Ai nevoie de mai multe detalii? Ne poti contacta oricand!

 
 
Mobilier dormitor la comanda
Este atat de simplu sa concepi mobila la comanda atunci cand ai la dispozitie un stoc aproape nelimitat. Iti poti alege singur toate accesoriile de care ai nevoie pentru mobilierul dormitorului la care visezi. Sau pur si simplu spune-ne ce stil de dormitor iti doresti si noi te ajutam sa alegi piesele potrivite. Consilierii nostri sunt extrem de bine pregatiti in domeniu si iti vor prezenta toate piesele necesare pentru un mobilier de dormitor modern.
Uita de limitele impuse de dormitoarele mici si de spatiile dificil de mobilat! Fa-ti linistit planurile de viitor si MAM Bricolaj te ajuta sa le transformi in realitate mai repede decat iti imaginezi. Iti punem la dispozitie saltele si somiere, o gama variata de accesorii pentru dressing, mecanisme de glisare, accesorii pentru sertare, electrice si orice tip de organe de asamblare ai nevoie.

 
 
Mobilier pentru dormitorul copiilor
Te ajutam sa descoperi solutii inovatoare daca esti in cautarea de mobilier pentru dormitorul copiilor. Drumul de la idee ori necesitate pana la realitate va fi mai scurt decat crezi cu ajutorul magazinului nostru.
Fie ca iti doresti ss mobilezi intreaga camera ori doar sa completezi mobilierul, noi te consiliem pentru proiectare si realizare, astfel incat sa obtii amenajarea ideala pentru odihna, studiu si joaca dedicata copiilor tai.
La cerere, colegii nostri te pot ajuta cu aplicarea cantului, debitare PAL / MDF si PFL, debitare rame aluminiu si frezare de gauri. Nu ezita sa apelezi la serviciile noastre!

 
 
Accesorii pentru mobilarea livingului
Iti punem la dispozitie toate accesoriile de care ai nevoie pentru mobilarea livingului. Te invitam sa descoperi o gama larga de produse, realizate din materiale de calitate superioara, cu design atragator.
De la piesele necesare pentru usile de mobilier pana la manere, picioare de mobilier si tot felul de suruburi, fiecare cu functionalitati si caracteristici diferite, gasesti tot ce ai nevoie pentru a da viata proiectului tau.
De regula, accesoriile pentru mobila la comanda din living cuprind piese ca: balamale, manere, picioare pentru mobilier, scaune, mese, sisteme sertare, usi de interior si altele de acest tip. Foloseste pagina de ”Contact” si iti vom raspunde la toate Intrebarile pe care le ai in materie de mobila la comanda pentru sufragerie si nu numai.

 
 
Mobilier de hol la comanda
Vrei sa iti amenajezi holul dupa necesitatile si preferintele tale? Opteaza pentru mobila la comanda de la cele mai mici accesorii pana la cele mai importante piese.
Personalizeaza fiecare piesa de mobilier pentru holul tau si vei fi mai multumit ca oricand de rezultate. Nu esti singur nicio clipa in acest proiect pentru ca ai alaturi echipa noastra de consultanti gata să iti sara in ajutor de fiecare daca cand ai nevoie de sfaturi practice.
La MAM Bricolaj gasesti o gama vasta de accesorii pentru mobila de hol la comanda. Te asteptam cu piese cu un design aparte, sisteme decorative, solutii de asamblare si multe alte piese functionale, toate de cea mai buna calitate.

 
 
Mobilier de birou la comanda
Alege mobila la comanda pentru biroul tau si vei obtine exact piesa de care ai nevoie! Ai la dispozitie o gama vasta de materiale, texturi, dimensiuni si nuante, astfel incat piesa de mobilier ss se plieze la perfectie nevoilor tale si spatiului de care dispui, fie ca este vorba despre casa sau firma.
Suntem intr-o continua perfectionare, cautam solutii inovatoare pentru clientii nostri si comercializam accesorii pentru mobilier de birou de calitate superioara. Pe baza informatiilor pe care le oferi, echipa noastra este pregatita sa iti ofere cele mai bune sfaturi. Gasim impreuna solutii adaptate spatiului si bugetului de care dispui.

 
 
Oferim consultanta de specialitate atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice. Nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii!
 
Tags: 'mobilierlacomanda
Share

PAL-ul melaminat - avantaje si dezavantaje

PAL-ul melaminat, avantaje si dezavantaje
 
PAL-ul melaminat este unul dintre cele mai utilizate materiale pentru confectionarea mobilierului. Se remarca printr-un cost scazut, printr-o varietate mare de accesorii mobilier pe care le poate adopta si printr-un aspect atractiv.
Este adevarat ca o placa de PAL melaminat nu are tocmai proprietatile pe care le are o placă din lemn masiv, insa daca sunt puse in balanta avantajele si dezavantajele, s-ar putea să fie mult mai atractiva.
 

Ce este PAL-ul

PAL-ul este, de fapt, un acronim care vine de la "placi aglomerate lipite". Acesta este obtinut prin tocarea lemnului obisnuit, presarea si lipirea lui cu diverse rasini sintetice sau cu clei.
Denumirea de PAL melaminat vine de la materialul cu care este finisat materialul astfel obtinut: melamina.
Nu toate placile obtinute prin aglomerarea si lipirea lemnului tocat sunt PAL melaminat, insa exista mai multe tipuri de PAL, fiecare cu proprietatile si avantajele sale:

PAL-UL brut. Este cel care nu are finisaje decorative, este ieftin si poate sa fie folosit in locurile care sunt ascunse privirilor;
PAL-UL casetat. Este un PAL acoperit cu hartie, care are o rezistenta mica in timp;
PAL-UL melaminat. Este PAL-ul cel mai popular, acoperit cu melamina. Aceasta melamina este un material plastic si este apreciat pentru numeroasele texturi pe care le ofera, precum si pentru variatia mare de culori pe care o asigura.
MDF-ul. Desi multa lume considera MDF-ul a fi un alt material, acesta este de fapt tot o placă din PAL, insa cu o densitate mult mai mare. MDF vine de la ”medium-density fibreboard” si are o rezistenta mai buna in timp.

Care sunt avantajele PAL-ului?
Este un material care asigura foarte multe avantaje:

Procesul de debitare PAL melaminat este foarte simplu, ceea ce inseamna ca este ieftin si poate fi prelucrat in numeroase moduri. Este unul dintre motivele pentru care acest material a ajuns sa inlocuiasca rapid o multime de piese care erau facute din lemn masiv. Exista mobilier, parchet, pervazuri, lambriuri şi o multime de suporturi realizate din PAL.
Este mai usor decat lemnul. Acest lucru inseamna ca poate sa fie mutat mai usor si sa fie prelucrat mult mai usor;
Ofera o multime de optiuni estetice. Se pot alege mii de nuante si culori de PAL melaminat si se poate opta pentru foarte multe modele care sa imite lemnul sau alte materiale.
Este mult mai ieftin. Obtinut din resturi de lemn tocat, are un pret mult mai mic decat placile din lemn.
Vine gata finisat si poate avea o suprafata foarte mare. Poate să fie folosit la constructia de dressinguri si dulapuri mari, paturi si alte piese de mobilier;
Timpul de punere in opera este redus iar cei care il pot monta nu au nevoie de foarte multe cunostinte. Tocmai din acest motiv, mana de lucru este ceva mai ieftina.

Care sunt dezavantajele PAL-ului melaminat?

Atunci cand este expus la umiditate prelungita sau la soare se poate degrada mult mai repede decat o face lemnul brut. Tocmai de aceea, in bucatarie sau baie se folosesc placaje din MDF, care au o densitate mai mare si pot face fata mult mai bine umezelii;
Nu poate sa fie folosit la exterior, tocmai datorita rezistentei sale scazute la umezeala si la soare;
Nu rezista foarte bine la socuri fizice. Daca este fortat sunt sanse sa se rupa. De regula, rezistenta tine si de grosimea placii de PAL, fiind recomandat sa se opteze pentru placi cat mai groase. Pe piata pot fi gasite placi cu grosimi intre 6 si 38 mm.

PAL-ul este, asadar, un material pentru cei care doresc sa cheltuiasca foarte putin si au nevoie de mobilier obtinut rapid care se poate muta cu usurinta dintr-o parte in alta. Din pacate, nu este pentru cei care doresc sa il folosească in zone cu aburi, schimbari mari de temperatura, aburi sau soare.
Pentru acestia, este mult mai indicat mobilierul din MDF, care pastreaza un cost mai redus decat lemnul, insa este mai rezistent.
 
Cum trebuie sa fie intretinuta mobila din PAL?
intretinerea mobilierului din PAL este destul de simpla, iar o intretinere corecta poate sa prelungeasca destul de mult durata de viata a acestuia.
In general, este nevoie doar de stergerea usoara, folosind diverse solutii gasite in comert. Una dintre cele mai bune solutii pentru curatarea mobilierului din PAL este solutia de geamuri, care indeparteaza rapid petele de grasime de pe stratul de melamina. Trebuie sa se acorde atentie solutiilor si materialelor cu care se curata produsele din PAL. Ocazional trebuisc folosite solutii speciale pentru lustruire si sa se opteze intotdeauna pentru o carpa moale. Trebuie sa fie evitate solutiile cu inalbitori, substante abrazive, acide sau cu alcool.
 
Tags: PALmelaminat
Share

Sarbatoreste cu noi!

Premii si surprize in weekendul aniversar MAM Bricolaj Ghencea. Sarbatoreste cu noi!
 
Petrece un weekend intreg cu premii si surprize la prima aniversare a magazinului MAM Bricolaj din Ghencea. Pe 30 martie 2022, magazinul a implinit un an de la deschidere, iar cu aceasta ocazie, vom petrece alaturi de clienti un weekend aniversar in perioada 1-3 aprilie.
 
A trecut un an in care am fost alaturi de clientii nostri si i-am sustinut in fiecare proiect de amenajari interioare pe care l-au avut. Un an in care producatori, mesteri si pasionati de mobilier & DIY si-au gasit inspiratia in rafturile noastre. Sarbatorim impreuna tot weekendul si te asteptam sa ne treci pragul fiindca ti-am pregatit premii si surprize. Poti castiga o bormasina la tombola speciala - la cumparaturi de minim 300 de lei sau vouchere pentru food truck-ul cu mancare, din curtea magazinului. Avem program prelungit, de la 08.00 - 17.00.
 
Tot ce trebuie sa faci pentru a te inscrie este sa cumperi de minim 300 de lei si sa completezi talonul primit. Toate taloanele se pun impreuna la final, in aceeasi urna pentru extragere, pe care o gasesti la casa de marcat. Nu exista o limita de achizitii per client, asa ca iti poti spori sansele facand mai multe achizitii de peste 300 lei fiecare.
 
Oferim trei premii la tombola aniversara MAM Bricolaj Ghencea: o bormasina Bosch, o masa de calcat, o tigaie grill. Si surprizele nu se incheie aici! Oferim si 100 de vouchere in valoare de 20 lei pentru a-i folosi la orice meniu de la Food truck (meniu cabanos, meniu mici, meniu burger). Extragerea castigatorilor va avea loc duminica, 3 aprilie 2022.
 
Cu prilejul acestui weekend aniversar, te asteptam la MAM Bricolaj Ghencea. Fa-ti lista de necesar, alege din rafturile noastre ceea ce ai nevoie, apoi incearca-ti norocul la tombola aniversara.
Share

Panouri decorative din MDF in amenajarea casei: ce trebuie sa stii

Panouri decorative din MDF in amenajarea casei: ce trebuie sa stii
Panourile decorative din MDF au devenit extrem de populare in amenajarile moderne, avand capacitatea de a infrumuseta orice spatiu din locuinta ori firma. Sunt folosite cu succes pentru a decora peretii din dormitor, living, hol si chiar din baie si bucatarie, unde poate inlocui partial faianta, in functie de preferinte si nevoi.
 
Asadar, daca iti doresti sa aduci o nota fresh, eleganta si moderna spatiului in care locuiesti ori lucrezi, panourile decorative din MDF sunt o alegere inspirata. Daca te afli la primele cercetari in domeniu, cu siguranta iti doresti sa afli mai multe informatii despre acest tip de riflaje.
Citeste in continuare tot ce ar trebui sa stii despre panourile din MDF inainte sa le incluzi in proiectul tau de amenajare.
 
Ce este MDF-ul si care sunt caracteristicile lui?
MDF este acronimul pentru “Medium Density Fibreboard” si reprezinta o placa din fibre lemnoase cu densitate medie. Produsul este alcatuit din fibre de lemn combinate cu rasina si adeziv sub forma de panouri presate la temperaturi ridicate. In comparatie cu PAL-ul, acesta este mai dens, mai rezistent si are o suprafata mai fina.
 
Este un material mai scump decat PAL-ul, insa mai ieftin decat lemnul, astfel ca se poate incadra mai usor intr-un buget de amenajare. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale MDF-ului este ca poate fi prelucrat si finisat fara probleme. In comert exista o diversitate de variante prin care se poate oferi un design cat mai interensat acestor placi - MDF vopsit, MDF furniruit, MDF infoliat, MDF melaminat. 
 
Beneficiile panourilor decorative din MDF
Panourile decorative sunt adesea realizate din MDF fiindca acest material imita cu succes lemnul, insa este mai accesibil la pret. Prin urmare, te poti bucura de un design elegant si de calitate, insa fara sa faci o investitie mare in niste accesorii de decor.
 
Avantajul major al panourilor decorative care imita fibra lemnoasa il reprezinta gradul de manevrare usoara. Avand in vedere ca produsul finit are o greutate mica, este simplu de manipulat, dar si de montat. In plus, nu ingreuneaza peretii, iar procedura de aplicare cu ajutorul adezivilor speciali se realizeaza rapid. Nu trebuie sa apelezi la un mester daca ai putina indemanare si respecti indicatiile de montaj. Nu vei avea nevoie nici de instrumente profesionale, iar la finalul procedurii incaperea in care le-ai montat nu va arata ca un mic santier. Te poti bucura de noul decor cu panouri fara sa fi nevoit sa strangi deseuri ori sa faci curat timp de cateva ore.
 
Panourile din MDF pot fi luate in considerare si pentru montarea in baie ori in bucatarie, spatii unde nivelul de umiditate este mai ridicat decat in restul casei. In plus, exista si panouri care sunt tratate, pentru un plus de rezistenta, cu substante ce protejeaza impotriva formarii mucegaiului.
 
Daca le intretii corespunzator, panourile decorative din MDF pot rezista mai mult de zece ani, pastrandu-si un aspect impecabil. Tot ce trebuie sa faci pentru a indeparta murdaria este sa folosesti o carpa umeda, bine stoarsa. De asemenea, mai poti utiliza si aspiratorul pentru a indeparta cat mai eficient praful.
 
Versatilitatea riflajelor din MDF este alt beneficiu extrem de apreciat. Acestea pot fi utilizate pentru finisarea peretilor din spatele canapelei, a tabliei patului ori din spatele banchetei de pe holul de la intrare. Pot fi integrate cu usurinta in decorul baii ori al bucatariei cat timp se respecta un echilibru vizual. Oricat de interesant ar fi efectul estetic al acestor accesorii, trebuie sa recunoastem ca trebuie utilizate in doze mici.
 
In prezent exista o gama larga de riflaje din MDF, astfel ca gasesti fara efort un model care sa se integreze armonios in decorul locuintei tale. Spre exemplu, gasesti produse care imita lemnul de stejar ori nuc, texturate cu diferite nuante astfel incat sa se plieze pe toate gusturile. Pentru un rezultat modern, panourile pot fi combinate si cu benzi de iluminat cu LED.
 
Panourile decorative din MDF nu au doar beneficii estetice, ci si practice. Acestea contribuie la imbunatatirea acustica a unei incaperi atunci cand sunt montate pe peretele comun cu casa scarii ori cu al vecinilor. Totodata, riflajele sunt folosite des pentru a separa spatii din aceeasi incapere, un truc util in open space-uri.
 
Poti sa obtii un design spectaculos folosind panouri decorative din MDF in amenajarea locuintei ori a spatiului de lucru. Vino in magazinele MAM Bricolaj si alege modelul care se potriveste cel mai bine cu spatiul tau. Echipa noastra iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate.